sâmbătă, 10 noiembrie 2012

USL-ul în război cu Imnul României, SUA şi UE?



Sâmbătă, 10 noiembrie 2012, la lansarea candidaţilor USL în Prahova: Imnul naţional,  intonat în debutul ceremoniei, a fost întrerupt brusc în momentul în care s-a ajuns la versul care include numele "Traian".



Pe 24 august 2012, Crin Antonescu l-a acuzat pe trimisul special al Statelor Unite ale Americii, Philip Gordon, că a declarat presei române "o minciună", referindu-se la fraudele masive şi credibile. Întrebat dacă Statele Unite ale Americii sau cancelariile europene i-au cerut "ceva", preşedintele interimar a răspuns că: "Simplu spus şi aşa anecdotic, da. Mi s-a cerut un singur lucru şi nu am fost de acord. Să-l punem înapoi pe Băsescu. (...) Nu direct, anecdotic. Asta a fost toată discuţia", a răspuns el.
Întrebat de moderatorul emisiunii de la Realitatea TV, de cine îi este mai frică la alegerile prezidenţiale: de Sorin Oprescu sau de Mihai-Răzvan Ungureanu, Antonescu a răspuns: "De Departamentul de Stat al Statelor Unite".



Şi fostul şef de stat, Ion Iliescu, a criticat vizita oficialului american. "Sosirea intempestivă a oficialului american la Bucureşti şi opiniile exprimate cu acest prilej - vădit influenţate de campania de dezinformare reuşită de partizanii d-lui Băsescu (reflectate şi în declaraţiile d-lui Barroso), constituie un fapt regretabil", a scris fostul şef de stat, Ion Iliescu pe blog.






Secretarul general al Guvernului, Dan Mihalache, a afirmat vineri seară, 09. 11. 2012, în cadrul emisiunii Aktualitatea B1 că: „Mă lasă rece afirmaţiile lui Gitenstein”

Mihalache a mai comentat că afirmaţiile lui Gitenstein, despre faptul că o iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI, ar fi o idee proastă şi ar afecta parteneriatul româno-american îi sunt absolut indiferente.

Sursa: http://www.b1.ro/stiri/politica/dan-mihalache-daca-parteneriatul-romano-american-depinde-de-horia-georgescu-mai-bine-fara-42104.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu