duminică, 12 februarie 2012

A venit iarna. Iar nepregătiţi

A venit iarna. Şi, ca în fiecare an, zăpada a prins pe nepregătite edilii locali şi judeţeni.



 
USL-liştii
(PSD, PNL + PC), fiind ocupaţi cu manifestaţiile (pentru ciolan) anti-guvernamentale şi anti-prezidenţiale au fost prinşi de zăpadă în această iarnă nepregătiţi (cum de altfel îi găseşte în fiecare an) în judeţele pe care le (stăpânesc) păstoresc de douăzeci de ani, acum, şi cu ajutorul trompetelor („specialiştilor” în nimic) de la mai multe posturi de televiziune.


 
În opinia lor (a politrucilor şi a vuvuzelelor) vinovaţi sunt miniştrii şi preşedintele.


Prin urmare, jos labele de pe banii nemeritaţi! 


 
Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi voluntarii (Vezi: Gigi Becali) deszăpezesc şi salvează vieţi, în timp 
ce voi vă îmbogăţiţi, din impozitele noastre. Banii luaţi din contractele grase cu statul ar trebui să fie restituiţi şi acordaţi angajaţilor MApN, MAI şi celor din sistemul public de sănătate, care îşi riscă viaţa.






Şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan a solicitat acordul Ministerului Administraţiei şi Internelor  pentru declararea stării de alertă în judeţ.

"Ca urmare a situaţiei existente în judeţ şi a atenţionării meteorologice privind Codul Portocaliu de ninsori abundente, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vrancea, la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, vicepreşedinte al CJSU, a aprobat menţinerea situaţiei de urgenţă, până la revenirea la situaţia de normalitate, şi a solicitat acordul Ministerului Administraţiei şi Internelor în vederea declarării stării de alertă", se arată într-un comuniat al Consiliului Judeţean Vrancea.
Hotărârea Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a fost luată, sâmbătă seara, 11.02.2012, în şedinţă extraordinară, în baza articolului 4, aliniatul 1, litera a) şi b) din O.U.G. 21/2004.



Actul normativ arată,

Extras din O.U.G. 21/2004 
Art. 4. -
1) Pe durata situaţiilor de urgenţă sau a stărilor potenţial generatoare de situaţii de urgenţă se întreprind, în condiţiile legii, după caz, acţiuni şi măsuri pentru:
a) avertizarea populaţiei, instituţiilor şi agenţilor economici din zonele de pericol;
b) declararea stării de alertă în cazul iminentei ameninţării sau producerii situaţiei de urgenţă;
c) punerea în aplicare a măsurilor de prevenire şi de protecţie specifice tipurilor de risc şi, după caz, hotărârea evacuării din zona afectată sau parţial afectată;
d) intervenţia operativă cu forţe şi mijloace special constituite, în funcţie de situaţie, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative;
e) acordarea de ajutoare de urgenţă;
f) instituirea regimului stării de urgenţă, în condiţiile prevăzute de art. 93 din Constituţia României, republicată;
g) solicitarea sau acordarea de asistenţă internaţională;
h) acordarea de despăgubiri persoanelor juridice şi fizice;
i) alte măsuri prevăzute de lege.
(2) Pe timpul stării de alertă se pot dispune, cu respectarea prevederilor art. 53 din Constituţia României, republicată, măsuri pentru restrângerea unor drepturi sau libertăţi fundamentale referitoare, după caz, la libera circulaţie, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii forţate, dreptul de proprietate privată ori la protecţia socială a muncii, aflate în strânsă relaţie de cauzalitate cu situaţia produsă şi cu modalităţile specifice de gestionare a acesteia.

 


Extras din Constituţia României 


ARTICOLUL 53
    Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi

   (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
   (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

ARTICOLUL 93
    Măsuri excepţionale

   (1) Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.
   (2) Dacă Parlamentul nu se afla în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcţionează pe toata durata acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu