duminică, 5 februarie 2012

În grevă ca în concediu de odihnă

Parlamentarii (PSD, PNL + PC) au pornit noua sesiune parlamentară cu o grevă. Şi uite-aşa, toţi deputaţii şi senatorii din USL vor intra în grevă parlamentară, nu că până acum şi-ar fi rupt oasele muncind. 

Dar staţi să vedeţi cum arată o grevă parlamentară. Parlamentarii aflaţi în grevă vor merge la serviciu (la Parlament adică), dar nu vor face nimic. 

Nu vor intra în plen şi nici nu vor vota în vreun un fel (nici pro, nici contra). 

Altfel spus, de data asta parlamentarii au ratat şi şansa să se abţină. 

Şi după cum singuri au spus, vor dona îndemnizaţia (sper să nu umble cu minciuni cum au obiceiul!) Pen’ că unii parlamentari, zic ei, şi-ar dona îndemnizaţia, dar sunt prea săraci să facă acest gest, după spusele lor, chiar trăiesc din salariul de parlamentar. Eu nu-i cred capabili dar mai ştii?

Păi, cine o să aibă nevoie la alegerile din noiembrie din nou de voturi?
Exact, deputatul X şi senatorul Y.
În concluzie, parlamentarii USL vor fi în grevă, dar vor lua îndemnizaţiile întocmai şi la timp. Cum dracu, bre, să nu munceşti (doar să vii la muncă şi să stai de pomană) şi să iei leafa (42 de milioane de lei vechi ) ca şi cum ţi-ai fi făcut datoria cu vârf şi îndesat? Păi, e ca şi cum parlamentarii ar intra în concediu de odihnă, nu în grevă, din moment ce nu fac nimic, dar primesc salariul întreg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu