marți, 27 martie 2012

Nabábul ... fără jucărie

„Dan Diaconescu Direct” … fără jucărie
Partidul OTV se închide.
Postul lui Dan Diaconescu va mai emite până în octombrie 2012
 
CNA a aplicat, marţi, OTV cea mai drastică sancţiune posibilă: înjumătăţirea licenţei audiovizuale, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică pentru Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală. Astfel, OTV mai poate emite doar până pe 28 septembrie 2012.

Decizia vine după întreruperea emisiei timp de trei ore în intervalul 18 - 21 pentru publicitatea politică şi multe sancțiuni mai uşoare.

Art.95 din Legea nr. 504 din 11 iulie 2002 (Legea Audiovizualului), prin care Consiliul poate cere retragerea licenţei audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media pentru incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă, pentru incitarea explicită la violenţă publică, la acţiuni care au drept scop disoluţia autorităţii de stat sau la acţiuni teroriste, nu pare să reprezinte leac pentru o televiziune în plină propagandă electorală, încurajată de nişte îndoielnice sondaje. 

Dar poate o doză de şoc, cum totuşi ar fi retragerea licenţei, este terapia potrivită.

Dar iată, senzaţional, ce dezvăluie arhivele: în 2002 n-a lipsit mult ca Dan Diaconescu să devină membru CNA, la propunerea (Corneliu Vadim Tudor) PRM. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu