luni, 26 martie 2012

Actualizare: SCANDAL CU VECINII ...

Politicienii noştri sunt ...
mereu surprinzători!

Discursul lui Diaconescu din alt punct de vedere.

Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, a declarat duminică, 25. 03. 2012, la Realitatea TV, că litigiul cu Bulgaria nu este o revendicare sau un conflict, ci doar "pretenția" de a se aplica unei zone Convenția dreptului mărilor.


"Nu avem un litigiu. Nu avem decât pretenția de a stabili, conform regulilor dreptului internațional, o zonă, un loc geometric, față de care să se aplice Convenția dreptului mărilor", a declarat Cristian Diaconescu, întrebat dacă litigiul cu Bulgaria este unul teritorial.

"Aceste litigii nu sunt considerate revendicări, nu sunt considerate conflicte între state, ci modalități de reglementare a unor situații teritoriale rămase de zeci și zeci de ani, pe baza dreptului internațional”, a spus Diaconescu, care a adăugat că problema în cauză nu a avut nicio legătură cu negocierile de aderare la NATO sau UE. 

Am fost parteneri cu Bulgaria și în integrarea în Alianța Nord-Atlantică, în procesul de aderare la UE, ambele procese derulându-se, din punct de vedere politic, cât se poate de corespunzător", a explicat șeful diplomației.

Cristian Diaconescu a refuzat să comenteze acuzațiile premierului Boiko Borisov, care s-a referit la pretenții teritoriale absurde pentru secolul al XXI-lea.

Diaconescu a mai precizat că ultima rundă de negocieri a avut loc în urmă cu aproximativ o lună, la Sofia, dar atenția media nu a fost prea mare, întrucât negocierile au fost purtate din partea română de un director general din MAE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu