joi, 5 noiembrie 2009

PLANUL DE DOUĂ MESE PE ZI


Dr. Charles Cupp a observat că creşterea în greutate apare în primul rând din cauza servirii mesei la ore nepotrivite.
Departamentul de Nutriţie al Universităţii de Sănătate Publică din Tulane a analizat rezultatele obţinute de dr. Cupp pe 595 de pacienţi supraponderali.
Aceşti pacienţi au aplicat următorul program:
• masa de dimineaţă a fost cea mai consistentă masă a zilei. Pacienţii au fost instruiţi să nu "sară" niciodată peste masa de dimineaţă, ci dimpotrivă să consume cel puţin 50% din caloriile zilei la această masă.
• ultima masă a zilei, mai uşoară decît masa de dimineaţă a fost servită la prânz (ideal), dar în orice caz nu mai târziu de ora 15 (ora 3 p.m.).
• pacienţii au fost sfătuiţi să nu mănânce absolut nimic după ora 15 (nici fructe, nici seminţe, nici sucuri dulci sau alte "gustări"); senzaţia de foame apărută după ora 15 poate fi "potolită" consumând din belşug apă sau ceai de plante neîndulcit (minimum 2 litri pe zi).
Este important de subliniat că pacienţilor nu li s-a cerut să-şi schimbe preferinţele alimentare sau să restricţioneze cantitatea de calorii pe care o consumau zilnicToţi pacienţii care au participat la studiu au slăbit ca urmare a aplicării acestui program, în medie între 1,8 şi 2,1 kg pe lună.
Starea de sănătate a pacienţilor s-a îmbunătăţit remarcabil, înregistrându-se următoarele schimbări:
• creşterea nivelului hemoglobinei
• normalizarea glicemiei
• ameliorarea funcţiei tiroidiene.


Ce ai de spus? Comentează sau trimite-mi un mesaj.

Un comentariu: